Дежурните екипи на Столичния инспекторат са на терен и контролират дейностите

...
Дежурните екипи на Столичния инспекторат са на терен и контролират дейностите
Коментари Харесай

Столична община: Аварийните екипи извършват обходи, зимната обстановка се следи

Дежурните екипи на Столичния инспекторат са на терен и управляват дейностите на почистващите компании. Аварийните екипи на общината също правят обходи в града. За това осведомят от пресцентъра на Столичната община относно обстановката в града във връзка с метеорологичната конюнктура. Над София през днешния ден валя изобилен сняг. Извършени са обработки със смеси против замръзване и разчистване на сняг.

Над 140 снегопочистващи машини правиха обработки, означават от общината. През деня се обработваха улици и булеварди, по които се движи градският превоз, съществени улици в регионите и отчасти вътрешно-квартални улици, както и Южната дъга на Околовръстен път и общински пътища. Обработени със смеси срещу заледяване са и мостове и стръмни сектори, споделят още от общината. Извършени са двукратни обработки на прилежащите пространства към спирки на градския превоз и методите към подлези. В планината Витоша са опесъчени планински пътища „ Бояна “ – околност Златни мостове и „ Драгалевци “ – хижа „ Алеко “.

Столичната община обезпечава протекция и храна за нуждаещите се останали без дом хора. В Центъра за краткотрайно настаняване на Столичната община през последните два дни са настанени трима души. Гражданите могат да подават сигнали за бездомни хора на телефон 112, припомнят още от пресцентъра на общината. 

Днес в страната бе в действие предизвестие от втора степен - оранжев код, за 14 области от Западна и Централна България, и от първа степен - жълт код, за останалата част от страната, за усложнена зимна конюнктура.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР